Introdueix el subtítol aquí

Un nou llindar

A principis de segle passat una quantitat important d'habitants de la gran ciutat de València iniciaria l'adquisició de finques als municipis del Camp de Túria, encetant un procés urbanitzador que conduiria fins els nostres dies. Molts d'aquells primers xalets al camp, adès aïllats, sofririen posteriors modificacions, adaptant-se a les noves condicions d'estatus social i econòmic dels seus propietaris.

Tot i això, molts d'altres -aquells provinents de les primeres famílies humils que fugien de la ciutat per descansar de la faena a la polis- s'han mantés constants al llarg del temps, sense més pertorbacions que l'encalat de les seves parets, o lleugeres adaptacions a les necessitats canviants dels habitants. 

És per això que, tot i la solidesa de la construcció de l'època, l'estat de conservació de certes parts d'esta vivenda a L'eliana precisava del seu reforç o millora. En concret aquest projecte tracta de donar solució al llindar de la parcel·la en la que s'ubica conservant-hi l'essència i el record.

El projecte radica, per tant, en aquells elements materials i inmaterials que envolten l'element constructiu, en els filtres visuals i físics i els seus matisos, per tal d'establir un diàleg ferm amb el seu entorn.

L'olor a gesmil, la brisa de les 16:00h i la indiscreció veïnal, així com un aura de misteri, configuren un nou llindar.